Τορτίγια με μοτσαρέλα και πέστο ντοματίνια

Αν σου αρέσει το πέστο πάμε να σου δείξω έναν ωραίο συνδυασμό που μπορείς να επιλέξεις για τη τορτίγια σου.
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
October 18, 2024

Αν σου αρέσει το πέστο πάμε να σου δείξω έναν ωραίο συνδυασμό που μπορείς να επιλέξεις για τη τορτίγια σου.

  • Υλικά για 1 μερίδα:
  • Τορτίγια ολικής άλεσης (80γραμμάρια)
  • Πέστο 2κ.γλ
  • Μοτσαρέλα light 60γρ
  • Ντοματίνια

  Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή:

  1. Αρχικά, απλώνουμε το πέστο με ένα κουτάλι στη τορτίγια.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια και τα ντοματίνια.
  3. Στο τέλος, κλείνουμε προσεκτικά τη τορτίγια μας.

Ήξερες ότι η μοτσαρέλα παρασκευάζεται συνήθως από ιταλικό βουβαλίσιο ή αγελαδινό γάλα; Πρόκειται για ένα λευκό τυρί, χαμηλό σε νάτριο συγκριτικά με τα υπόλοιπα λευκά τυριά. Ακόμη, η μοτσαρέλα περιέχει 708 mg ασβεστίου στα 100 g προϊόντος, επομένως αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου.

Tip: Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό πέστο (θα βρεις συνταγή στο προφίλ μας) ή να επιλέξεις μια έτοιμη σάλτσα πέστο. Προσοχή στην περιεκτικότητα αλατιού, καθώς οι έτοιμες σάλτσες περιέχουν συνήθως αρκετό αλάτι.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:

  • 336 θερμίδες
  • 15,6 γρ. λιπαρών
  • 28,6  γρ. υδατανθράκων
  • 21,3 γρ. πρωτεϊνών
Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Μια ματιά στη χορτοφαγική διατροφή

Η χορτοφαγία δεν είναι απλώς μια διατροφική επιλογή, είναι ένας τρόπος ζωής που αγκαλιάζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είτε για λόγους υγείας, ηθικής, περιβαλλοντικής ευαισθησίας είτε ακόμα και θρησκευτικών πεποιθήσεων, η χορτοφαγία προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από μια αλλαγή στο πιάτο μας.
Διαβάστε το

Γρήγορα bagels με 2 υλικά

Έχεις δοκιμάσει ποτέ bagels; Πρόκειται γι’ αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια που μπορείς να τα συνδυάσεις με διάφορα υλικά. Πάμε να σου δείξω πως να τα φτιάξεις στο σπίτι πολύ απλά!
Διαβάστε το

Ενσυνείδητη Διατροφή

Η ενσυνείδητη διατροφή αναφέρεται στην ενσυνειδητότητα που εφαρμόζεται στο φαγητό και στο ότι είμαστε παρόντες, συμμετέχοντας στην κατανάλωση τροφής. Εστιάζει στη διαδικασία, δηλαδή όχι μόνο στην στιγμή που καταναλώνουμε το φαγητό, αλλά και σε αυτά που προηγούνται και ακολουθούν. Αποτελεί μια μέθοδο εκμάθησης για το πως να τρώμε ισορροπημένα και να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο φαγητό. Τρώμε συνειδητά σημαίνει τρώμε αργά, με επίγνωση και ακούμε το σώμα μας για να αναγνωρίσουμε τα σημάδια κορεσμού.
Διαβάστε το