Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρά muffins ολικής άλεσης με καρότο. Ένα πανεύκολο snack πλούσιο σε φυτικές ίνες, ιδανικό για μικρούς και μεγαλους.
Υλικά για 13 muffins:• 300γρ μαλακό αλεύρι 100% ολικής
• 200γρ καρότο τριμμένο
• 250ml γάλα 1,5%
• 100γρ τυρί τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά
• 80ml ελαιόλαδο
• 20γρ μπέικιν
• 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κ. σούπας μηλόξυδο
• ½ κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:1. Σε μπολ προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε καλά
3. Ρίχνουμε στο μείγμα το τυρί, το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
4. Μεταφέρουμε σε φορμάκια για μάφιν
5. Ψήνουμε στους 180ο C για 20 λεπτά στον αέρα
Το καρότο είναι ένα λαχανικό ιδιαίτερα πλούσιο σε νερό, καθώς το ποσοστό νερού κυμαίνεται από 86-95%. Επιπλέον,τα ωμά καρότα ανήκουν στην κατηγορία τροφίμων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, ενώ τα βραστά καρότα ή ο πουρές καρότου έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Διατροφική ανάλυση ανά muffin:
Καλή όρεξη!