Επιτέλους έφτασε η εποχή του ζελέ και για να το κάνουμε ακόμα πιο ενδιαφέρον, τι θα έλεγες να συνδυάσουμε το γιαούρτι μαζί με λίγα μπισκότα πτι-μπερ και το κλασικό ζελέ; Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, θρεπτικό και απολύτως δροσιστικό. Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!
Υλικά για 10-12 κομμάτια:
- Πτι μπερ χωρίς ζάχαρη
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
- 700 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 λίτρο νερό
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% ή φυτικό γάλα χ.ζάχαρη (~100ml)
Εκτέλεση:
- Βουτάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ με γάλα.
- Έπειτα κάνουμε μια λεπτή στρώση με τα μπισκότα στο πυρέξ.
- Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο το πυρεξ.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο από το ένα φακελάκι ζελέ με 250ml βραστό νερό και 250ml κρύο νερό.
- Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το γιαουρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει (μπορούμε να το βάλουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο).
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 6 ώρες στο ψυγείο.
- Όταν περάσουν οι 6 ώρες, σε μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο από το ένα φακελάκι ζελέ με 250ml βραστό νερό και 250ml κρύο νερό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει (μπορούμε να το βάλουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο).
- Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και το διακοσμούμε με κομματάκια φράουλας.
- Ρίχνουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι το ζελέ .
- Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες (μέχρι να πήξει και η τελευταια στρώση του ζελέ).
Το γιαουρτογλυκό αποτελεί μια ιδανική επιλογή για καλοκαιρινό γλυκό. Συνδυάζει το δροσιστικό ζελέ μαζί με το γιαούρτι και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φράουλες.
Tip: Αν έχεις αλλεργία στις φράουλες ή δεν σου αρέσουν,μπορείς να επιλέξεις μια διαφορετική γεύση ζελέ και να προσθέσεις αντίστοιχα τα κομμάτια του φρούτου που σου αρέσει περισσότερο.
Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι:
- 109 θερμίδες
- 3,8 γρ. λιπαρών
- 11,6 γρ. υδατανθράκων
- 7 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!