Γρήγορα bagels με 2 υλικά

Έχεις δοκιμάσει ποτέ bagels; Πρόκειται γι’ αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια που μπορείς να τα συνδυάσεις με διάφορα υλικά. Πάμε να σου δείξω πως να τα φτιάξεις στο σπίτι πολύ απλά!
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
October 18, 2024

Έχεις δοκιμάσει ποτέ bagels; Πρόκειται γι’ αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια που μπορείς να τα συνδυάσεις με διάφορα υλικά. Πάμε να σου δείξω πως να τα φτιάξεις στο σπίτι πολύ απλά!

Υλικά για 6 bagels:

  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Για το πασπάλισμα (προαιρετικά) 
  • 2 κ.σ. σουσάμι, λευκό 
  • 2 κ.σ. σουσάμι, μαύρο 
  • 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο
  • 1 κ.γλ. αλάτι 
  • 1 κ.γλ. σκόρδο, σε σκόνη νερό 

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά) τυρί κρέμα καπνιστό σολομό 

 Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το γιαούρτι με ένα κουτάλι και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  2. Έπειτα, ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  3. Στη συνέχεια, αποθηκεύουμε το ζυμάρι σε μια διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου για 30 λεπτά. 
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C στον αέρα και μετά από περίπου 30 λεπτά κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.
  5. Αρχικά, πλάθουμε κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα μπαλάκι και στη συνέχεια δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλο μας, δίνοντας έτσι σχήμα στο bagel μας. 
  6. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και συνεχίζουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  7. Προαιρετικά, πριν τα ψήσουμε μπορούμε να τα βρέξουμε με λίγο νερό και να τα τοποθετήσουμε σε ένα μπολ που θα περιέχει τα υλικά για το πασπάλισμα. Αφού τα πασπαλίσουμε και από τις δύο πλευρές, τα ψήνουμε στο φούρνο για 30’.

Ήξερες ότι οι σπόροι σουσαμιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για την υγεία; Το μαύρο σουσάμι περιέχει παραπάνω θερμίδες συγκριτικά με το λευκό σουσάμι, αλλά είναι πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ακόμη οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν καλά λιπαρά, σίδηρο και ασβέστιο. Μπορείς να τους καταναλώσεις αλεσμένους, για παράδειγμα στο ταχίνι ή ακόμα και στο σουσαμέλαιο.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:

▪️189 θερμίδες

▪️4 γρ. λιπαρών

▪️29 γρ. υδατανθράκων

▪️8,6 γρ. πρωτεϊνών

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Μια ματιά στη χορτοφαγική διατροφή

Η χορτοφαγία δεν είναι απλώς μια διατροφική επιλογή, είναι ένας τρόπος ζωής που αγκαλιάζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είτε για λόγους υγείας, ηθικής, περιβαλλοντικής ευαισθησίας είτε ακόμα και θρησκευτικών πεποιθήσεων, η χορτοφαγία προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από μια αλλαγή στο πιάτο μας.
Διαβάστε το

Τορτίγια με μοτσαρέλα και πέστο ντοματίνια

Αν σου αρέσει το πέστο πάμε να σου δείξω έναν ωραίο συνδυασμό που μπορείς να επιλέξεις για τη τορτίγια σου.
Διαβάστε το

Ενσυνείδητη Διατροφή

Η ενσυνείδητη διατροφή αναφέρεται στην ενσυνειδητότητα που εφαρμόζεται στο φαγητό και στο ότι είμαστε παρόντες, συμμετέχοντας στην κατανάλωση τροφής. Εστιάζει στη διαδικασία, δηλαδή όχι μόνο στην στιγμή που καταναλώνουμε το φαγητό, αλλά και σε αυτά που προηγούνται και ακολουθούν. Αποτελεί μια μέθοδο εκμάθησης για το πως να τρώμε ισορροπημένα και να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο φαγητό. Τρώμε συνειδητά σημαίνει τρώμε αργά, με επίγνωση και ακούμε το σώμα μας για να αναγνωρίσουμε τα σημάδια κορεσμού.
Διαβάστε το