Υλικά:
- 100 φυλλα βασιλικού
- 100γρ κουκουνάρι
- 80ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδου
- κρέμα τυρί Light 100γρ
*Μπορείς να προσθέσεις αντί για τυρί κρέμα λίγη κρέμα γάλακτος Light
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό.
- Χωρίζουμε τα φύλλα του.(Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει)
- Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο μπλέντερ.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι και πολτοποιούμε καλά.
- Δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.
- Εγώ πρόσθεσα και τυρί κρέμα Light για να έχει πιο απαλή γεύση.
- Φτιάξε χειροποίητα ζυμαρικά και απόλαυσε το πέστο σου!
To πέστο είναι πλούσιο σε λιπαρά, ωστόσο πρόκειται για καλά λιπαρά, δηλαδή τα μονο- και πολυακόρεστα λίπη, που βρίσκονται σε φυτά και ξηρούς καρπούς. Τα καλά λιπαρά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα (2κ.σούπας):
- 126 θερμίδες
- 11,6 γρ. λιπαρών
- 4 γρ. υδατανθράκων
- 2 γρ. πρωτεϊνών