Homemade Pesto

Το pesto βασιλικού αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για να συνοδεύσεις τα μακαρόνια σου. Εναλλακτικά μπορείς να το προσθέσεις σε τορτίγιες, σάντουιτς ή ως άλειμμα σε φρυγανιές και ψωμί.
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
March 11, 2024

Υλικά:

  • 100 φυλλα βασιλικού
  • 100γρ κουκουνάρι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • κρέμα τυρί Light 100γρ

*Μπορείς να προσθέσεις αντί για τυρί κρέμα λίγη κρέμα γάλακτος Light 

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό.
  • Χωρίζουμε τα φύλλα του.(Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει)
  • Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο μπλέντερ.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι και πολτοποιούμε καλά.
  • Δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.
  • Εγώ πρόσθεσα και τυρί κρέμα Light για να έχει πιο απαλή γεύση.
  • Φτιάξε χειροποίητα ζυμαρικά και απόλαυσε το πέστο σου!

To πέστο είναι πλούσιο σε λιπαρά, ωστόσο πρόκειται για καλά λιπαρά, δηλαδή τα μονο- και πολυακόρεστα λίπη, που βρίσκονται σε φυτά και ξηρούς καρπούς. Τα καλά λιπαρά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα (2κ.σούπας):

  • 126 θερμίδες
  • 11,6 γρ. λιπαρών
  • 4 γρ. υδατανθράκων
  • 2 γρ. πρωτεϊνών

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Frozen yogurt με mango

Μια ακόμη συνταγή έρχεται να προστεθεί στις αγαπημένες σου επιλογές. To frozen yogurt με μάνγκο μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για πρωινό, με λίγα και απλά υλικά, ενώ φτιάχνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.
Διαβάστε το

Παγωτο μάνγκο-ανανά

Θέλεις να φτιάξεις κι εσύ το πιο λαχταριστό παγωτό ξυλάκι με μόνο 3 υλικά; Υγιεινό, ελαφρύ, δροσιστικό και πανεύκολο! Τι άλλο να ζητήσεις; Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!
Διαβάστε το

Σως γιαουρτιού

Συχνά με ρωτάνε τι σως μπορούν να επιλέξουν στα γεύματα τους, αντί για τις έτοιμες σως που κυκλοφορούν στην αγορά. Η σως που συνήθως προτείνω εγώ είναι και μια από τις αγαπημένες μου, καθώς είναι εύκολη, γρήγορη και ταιριάζει γάντι σε πολλά πιάτα. Πάμε να σου δείξω πως να τη φτιάξεις κι εσύ!
Διαβάστε το