🛒Υλικά για 10-11 κομμάτια:
- 200g φυστικοβούτυρο
- 100g μέλι
- 4 αυγά (χωρισμένα ασπράδια από κρόκους)
- 1 κ.γλ. baking powder
- 50g σταγόνες σοκολάτας
👩🏻🍳Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τους κρόκους αυγού και το baking powder και ανακατεύουμε με ένα μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα.
- Έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ 27x14x6cm. Αν δεν έχουμε αντικολλητική φόρμα μπορούμε να βάλουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια της φόρμας πριν μεταφέρουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά.
✅Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς προέρχεται από τα αυγά. Επίσης, με την προσθήκη του φυστικοβούτυρο το συγκεκριμένο κέικ αποτελεί και μια πολύ καλή πηγή λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές δράσεις.
📊Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι ~40γρ:
- 182 θερμίδες
- 11,8 γρ. λιπαρών
- 15 γρ. υδατανθράκων
- 6,5 γρ. πρωτεϊνών
Credits to @gabnikolaidis