🛒Υλικά για 5-6 μερίδες:
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 300 γρ. τυρί cottage
- 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 700 ml νερό
- 1 κτγ μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
👩🏻🍳Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
- Αφού μαγειρευτούν και τα μανιτάρια παίρνουμε περίπου τα μισά και τα προσθέτουμε στο multi, μαζί με το cottage.
- Χτυπάμε τα μανιτάρια με το cottage στο multi μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια κρέμα.
- Στο τηγάνι με τα μανιτάρια σοτάρουμε το κριθαράκι καιι μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το νερό.
- Όταν έχει πιει τα υγρά του προσθέτουμε την κρέμα από το multi.
- Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μια βελούδινη υφή.
*Γαρνίρουμε με μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
✅Το cottage αποτελεί μια πολύ υγιεινή επιλογή, καθώς κατατάσσεται στα light τυριά και δεν περιέχει πολλά λιπαρά. Περιέχει αρκετή πρωτεΐνη και μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες συνταγές💪🏻 Τα μανιτάρια συμβάλλουν επίσης στην υψηλή περιεκτικότητα της πρωτεΐνη της συγκεκριμένης συνταγής και προσφέρουν στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, όπως σελήνιο βιταμίνη C και χολίνη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα (260γρ.) :
- 339 θερμίδες
- 4,9 γρ. λιπαρών
- 51,1 γρ. υδατανθράκων
- 27,5 γρ. πρωτεϊνών
Credits to @gabnikolaidis