Σου αρέσουν οι πίτες, αλλά έχεις βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές για τυρόπιτες, κοτόπιτες κλπ; Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις για αλλαγή να φτιάξεις τη μπατσίνα ή αλλιώς κολοκυθόπιτα;
Υλικά για 15 κομμάτια:
- 3 φλ. τριμμένα πράσινα κολοκυθάκια (560 γρ.)
- 2 φλ. τυρί φέτα light (280 γρ.)
- 3 αυγά χτυπημένα
- 3 ποτήρια γάλα (650 γρ.)
- 170 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 750 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
Εκτέλεση:
- Αρχικά, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά είτε με μια πετσέτα είτε με ένα σουρωτήρι.
- Έπειτα, προσθέτουμε στα κολοκυθάκια αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφού δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα κολοκυθάκια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.
Ήξερες ότι η μπατσίνα αποτελεί μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, που συναντάται κυρίως στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία; Η θρεπτική της αξία είναι αρκετά υψηλή, καθώς περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Θα μπορούσε, επομένως, να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα.
Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι:
- 354 θερμίδες
- 15,3 γρ. λιπαρών
- 42,3 γρ. υδατανθράκων
- 10,8 γρ. πρωτεϊνών
- 1,7 γρ. φυτικών ινών
Καλή όρεξη!