Μπιφτέκια από φακή. Μια πανεύκολη νηστίσιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις. Μπορείς να τα καταναλώσεις είτε ως μεσημεριανό γεύμα είτε να τα προσθέσεις σε αραβικές/τορτίγιες/τοστ μαζί με λαχανικά επιλογής σου.
Υλικά για 11 μπιφτέκια:
Εκτέλεση
1.Βράζουμε τις φακές μόνο με λίγα φύλλα δάφνης.
2. Χτυπάμε στο μούλτι τις φακές με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
3. Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τη βρόμη έπειτα ενώνουμε με τον πουρέ από τις φακές.
4. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των 60 γρ περίπου το καθένα.
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (15 λεπτά από την κάθε πλευρά).
Tip: Συνοδεύστε με ανάμεικτη σαλάτα με ντομάτα και μπόλικο λεμόνι για να βελτιώσετε την απορρόφηση σιδήρου από τις φακές
Τα μπιφτέκια φακής αποτελούν μια πολύ καλή συνταγή για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου. Επιπλέον, ο συνδυασμός οσπρίου με βρώμη, προσφέρει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται.
Διατροφική ανάλυση ανά μπιφτέκι (60γρ):
Καλή όρεξη!