Αν σου αρέσουν τα γλυκά, αλλά βαριέσαι τις συνταγές με πολλά υλικά και αρκετό χρόνο προετοιμασίας νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι η κατάλληλη για σένα!
Υλικά για 12 μπισκότα:
- 200γρ χουρμάδες
- 20 γρ κακάο
- 80 γρ αλεύρι φαρινάπ με 5 δημητριακά (σιτάρι/ ντινκελ/ βρώμη/ κριθάρι/δίκοκκο σιτάρι)
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
- Έπειτα μεταφέρουμε τους χουρμάδες μαζί με 2-3κ.σ από το νερό στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.
- Έπειτα προσθέτουμε στο μούλτι το αλεύρι και το κακάο.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Εγώ τα άφησα περίπου 45 λεπτά (για να μπορούμε πιο εύκολα να τα πλάσουμε).
- Στη συνέχεια σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τη λαδόκολλα και πλάθουμε περίπου 12 μπισκότα. Μπορείτε επίσης, να τα στολίσετε με λίγες σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει αλεύρι που παράγεται από 5 διαφορετικά δημητριακά, δηλαδή σιτάρι, ντινκελ, βρώμη, κριθάρι και δίκοκκο σιτάρι. Η ποικιλία των δημητριακών προσφέρει στον οργανισμό αρκετές φυτικές ίνες και διαφορετικές βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β, αλλά και μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό.
Διατροφική ανάλυση ανα μπισκότο~30 γρ:
- 79 θερμίδες
- 0,4 γρ. λιπαρών
- 18,2 γρ. υδατανθράκων
- 1,5 γρ. πρωτεϊνών
Καλή απόλαυση!