Μια ελληνική, καλοκαιρινή και χορταστική σαλάτα που βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή, καθώς συνδυάζει καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες. Αναφέρομαι φυσικά στη ντακοσαλάτα και πάμε να δούμε με απλά βήματα πως μπορείς να τη φτιάξεις κι εσύ και ποια είναι η θρεπτική της αξία.
Υλικά για 1 μερίδα:
Εκτέλεση:
Ο ντακός αποτελεί μια δροσιστική και θρεπτική επιλογή σαλάτας, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποτελεί επίσης ένα πλήρες γεύμα, καθώς περιλαμβάνει υδατάνθρακες (παξιμάδια), καλά λιπαρά (ελαιόλαδο) και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (τυρί φέτα light).
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Καλή όρεξη!