Έχεις βαρεθεί τις κλασσικές ομελέτες; Πάμε να σου δείξω μια διαφορετική εκδοχή, η οποία είναι πολύ εύκολη, χορταστική και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 4 μικρές πατάτες
- 8 αυγά
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πιπεριές
- 200γρ ανθότυρο ή μυζήθρα ή λευκο τυρί light
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψάκι
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βράζουμε για 10’ σε αλατισμένο νερό.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν κάτω από κρύο νερό και στο συνέχεια τις κόβουμε σε κυβάκια και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ ταψάκι.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις απλώνουμε πάνω από τις πατάτες.
- Στρώνουμε το κολοκυθάκι σε λεπτές φετούλες και ρίχνουμε από πάνω τα αυγά τα οποία τα χτυπάμε με αλατοπίπερο.
- Τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε ρίγανη και ψήνουμε σε αέρα για 20’ στους 180° C.
Τα αυγά λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν αποτελούν μια επιλογή γεύματος με υψηλό δείκτη κορεσμού. Η ομελέτα φούρνου μπορεί να καταναλωθεί ως βραδινό τις μέρες που επιλέγετε κάποιο όσπριο ή λαδερό για μεσημεριανό, έτσι ώστε να ενισχύσετε την ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
- 313 θερμίδες
- 15,7 γρ. λιπαρών
- 32,1 γρ. υδατανθράκων
- 2,9 γρ. πρωτεϊνών
Καλή όρεξη!