Παγωτό φράουλα-σοκολάτα

Με 3 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο και δροσιστικό παγωτό, για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
October 4, 2024

Με 3 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο και δροσιστικό παγωτό, για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά για 8 μερίδες:

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. φράουλες 
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα/κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά προσθέτουμε τις φράουλες στο multi και χτυπάμε καλά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε και το γιαούρτι στο multi και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Μεταφέρουμε σε φορμάκια για παγωτό και βάζουμε τα αντίστοιχα ξυλάκια.
  4. Αφού παγώσουν, τα βγάζουμε από τα φορμάκια και στολίζουμε με σοκολάτα.

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό γλυκό σνακ, χωρίς πολλές θερμίδες, καθώς ένα παγωτό περιέχει 90 μόνο θερμίδες! Αν θέλεις να αποφύγεις εντελώς τη ζάχαρη, επέλεξε μια κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:

  • 90 θερμίδες
  • 4,5 γρ. λιπαρών
  • 11,4  γρ. υδατανθράκων
  • 2,7 γρ. πρωτεϊνών

Καλή απόλαυση!

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Frozen yogurt με mango

Μια ακόμη συνταγή έρχεται να προστεθεί στις αγαπημένες σου επιλογές. To frozen yogurt με μάνγκο μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για πρωινό, με λίγα και απλά υλικά, ενώ φτιάχνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.
Διαβάστε το

Παγωτο μάνγκο-ανανά

Θέλεις να φτιάξεις κι εσύ το πιο λαχταριστό παγωτό ξυλάκι με μόνο 3 υλικά; Υγιεινό, ελαφρύ, δροσιστικό και πανεύκολο! Τι άλλο να ζητήσεις; Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!
Διαβάστε το

Σως γιαουρτιού

Συχνά με ρωτάνε τι σως μπορούν να επιλέξουν στα γεύματα τους, αντί για τις έτοιμες σως που κυκλοφορούν στην αγορά. Η σως που συνήθως προτείνω εγώ είναι και μια από τις αγαπημένες μου, καθώς είναι εύκολη, γρήγορη και ταιριάζει γάντι σε πολλά πιάτα. Πάμε να σου δείξω πως να τη φτιάξεις κι εσύ!
Διαβάστε το