Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα παραδοσιακό γλυκό, που πολλοί ωστόσο αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε ζάχαρη🍬Τη συγκεκριμένη συνταγή όμως μπορείτε να την καταναλώσετε άφοβα, καθώς δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη🍬➡️🍯
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
March 11, 2024

🛒Υλικά για 10 μπολάκια:

  • 1 λίτρο γάλα 1,5%  (σε περίπτωση δυσανεξίας στη λακτόζη επιλέγετε γάλα χωρίς λακτόζη)
  • 200 ml νερό
  • 80 γρ. καστανό ρύζι
  • 100 γρ. μέλι (ή γλυκαντικό επιλογής)
  • 40 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2 βανίλιες
  • Κανέλα Κεϋλάνης

👩🏻‍🍳Εκτέλεση:

  1. Βράζετε πολύ καλά το καστανό ρύζι όση ώρα χρειάζεται (ανάλογα την εταιρεία) μέχρι να πιει όλο το νερό του.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα το γάλα, το μέλι (ή το γλυκαντικό) και τις βανίλιες.
  3. Αφήνετε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά και έπειτα προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται (συνήθως χρειάζεται 200 ml επιπλέον) και την αλεσμένη βρώμη.
  4. Ανακατεύεται λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να το δείτε να χυλώνει και σερβίρετε σε 10 μικρά μπολάκια.
  5. Μόλις κρυώσουν τα βάζετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα απολαμβάνετε!

✅Το καστανό ρύζι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει χρήσιμα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη (Β2), κάλιο και ασβέστιο.

📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα (1 μπολ):

  • 122 θερμίδες
  • 2,2 γρ. λιπαρών
  • 21,6  γρ. υδατανθράκων
  • 4,3 γρ. πρωτεϊνών

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Τεστ Δυσανεξίας

Δυσκολεύομαι να χάσω βάρος. Μήπως να κάνω ένα τεστ δυσανεξίας; Αυτή η σκέψη περνάει από το μυαλό πολλών ατόμων που είναι σε διαδικασία απώλειας βάρους και δυσκολεύονται. Θα πάρουμε όμως μια έγκυρη απάντηση κάνοντας ένα από αυτά τα τεστ;
Διαβάστε το

Διατροφή και Ψυχολογία

Η διατροφή διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο όχι μόνο στη σωματική υγεία αλλά και στην ψυχική ευεξία. Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει τη σχέση μεταξύ διατροφής και ψυχολογίας, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τη γνωστική λειτουργία και τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως το άγχος και η κατάθλιψη.
Διαβάστε το

Η επίδραση του άγχους στη διατροφική συμπεριφορά

Το άγχος είναι κάτι πολύ συχνό στη σύγχρονη ζωή και επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων, ακόμα και τις διατροφικές τους συνήθειες. Όταν κάποιος είναι αγχωμένος, μπορεί να αντιδράσει με διαφορετικούς τρόπους για παράδειγμα κάποιοι τρώνε πολύ περισσότερο και άλλοι χάνουν την όρεξή τους. Η διατροφή μας επηρεάζεται από συναισθηματικούς και φυσικούς παράγοντες. Οι αλλαγές στη διατροφή μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία, όπως αύξηση βάρους, παχυσαρκία ή ακόμα και διατροφικές διαταραχές.
Διαβάστε το