Κάνει ζέστη και ψάχνεις ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα;
Τι θα έλεγες για μια δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, κινόα και σολομό; Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά! Πάμε να τη φτιάξουμε παρέα.
Υλικά για 2 μερίδες:
Για το dressing:
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα:
Για το dressing:
Ήξερες ότι ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά αυξάνει την αξία της πρωτεΐνης στο γεύμα; Τα ρεβίθια περιέχουν φυτική πρωτεΐνη, η οποία υστερεί σε κάποια αμινοξέα, συγκριτικά με την πρωτεΐνη των ζωικών προϊόντων, που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Παράλληλα, η κινόα περιέχει επίσης κάποια αμινοξέα, που υπολείπονται από τα ρεβίθια. Επομένως, ο συνδυασμός ρεβιθιών με κινόα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, παρόμοια με αυτή του σολωμού.
Tip: Αν δεν σου αρέσει ο σολομός, μπορείς να προσθέσεις μια διαφορετική πηγή πρωτεΐνης στη σαλάτα σου, όπως τυρί light (cottage, ανθότυρο, μυζήθρα κ.α.), αυγό, τόνο ή κοτόπουλο.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Καλή όρεξη!