Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο αυξάνονται και οι επιλογές σε λαχανικά. Ένα από τα ίσως όχι και τόσο αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού είναι η μελιτζάνα. Εάν ψάχνεις τρόπους να εντάξεις τη μελιτζάνα στη διατροφή σου, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξεις!
Υλικά (4 μερίδες):
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
Tip: Στο αλεύρι βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις μοσχοκάρυδο, πάπρικα, μπούκοβο ή και θυμάρι ξερό για έξτρα γεύση.
Οι μελιτζάνες ευδοκιμούν συνήθως τους μήνες του καλοκαιριού και πρωταγωνιστούν σε πολλά καλοκαιρινά πιάτα. Χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυάνες και πολυφαινόλες και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Υπενθυμίζω ότι τα αντιοξειδωτικά παρεμποδίζουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία του κυττάρου. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Καλή όρεξη!