🛒Υλικά:
- 5 φέτες ψωμί
- 2κ.σ σκόνη σκόρδου
- 1κ.σ ρίγανη
- 5κ.σ ελαιολαδο
👩🏻🍳Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια. Προσοχή να μην πιέσετε πολύ το ψωμί και χάσει το σχήμα του.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παράλληλα σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κυβάκια ψωμιού.
- Στη συνέχεια, περιχύνουμε το μείγμα με το λάδι και τα μπαχαρικά πάνω από τα ψωμάκια, ανακατεύουμε με τα χέρια, ώστε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να τα κρουτόν να γίνουν τραγανά.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σερβίρουμε σε σαλάτες, σε σούπες ή τα αποθηκεύουμε για μελλοντική χρήση.
✅Αυτά τα σπιτικά κρουτόν γίνονται πανεύκολα και μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες, σούπες ή ντιπάκια με χούμους/γουακαμόλε/σπιτική σως. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα τάπερ για να παραμείνουν τραγανά για περισσότερο διάστημα.
📊Διατροφική Ανάλυση ανά 1 κ.σ ~5 γραμμάρια:
- 34 θερμίδες
- 3,1 γρ. λιπαρών
- 1,4 γρ. υδατανθράκων
- 0,3 γρ. πρωτεϊνών