Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά πολλών ανθρώπων και οι επιλογές σερβιρίσματος είναι αμέτρητες. Στη συγκεκριμένη συνταγή, ωστόσο, θα συνδυάσουμε τον αρακά, με τον σολομό και τα ζυμαρικά, τα οποία θα δέσουν τέλεια μεταξύ τους με τυρί κρέμα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 300 γρ. ζυμαρικά (ριγκατόνι, πένες)
- 150 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
- 300 γρ. τυρί κρέμα light
- 100 γρ. σολομός καπνιστός
- 2 κτσ φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά. Μπορείτε αν θέλετε να βράσετε τα μακαρόνια μαζί με τον αρακά.
- Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά και τον αρακά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον σολωμό ψιλοκομμένο, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί.
Εάν ο αρακάς και το ψάρι δεν είναι τα αγαπημένα σου τρόφιμα, αυτή η συνταγή πιστεύω θα σου αλλάξει γνώμη. Μια μερίδα προσδίδει στον οργανισμό 56,7 γραμμάρια πρωτεΐνης και μάλιστα υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς προέρχεται από ζωικές πηγές (σολομός, τυρί κρέμα).
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα~300γρ:
- 511 kcal θερμίδες
- 19,1 γρ. λιπαρών
- 26,7 γρ. υδατανθράκων
- 56,7γρ. πρωτεϊνών
Καλή όρεξη!