Υλικά για 12 κομμάτια:
- 150 γρ. αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ. baking powder
- 250 γρ. τριμμένο καρότο
- 2 αυγά
- 80 γρ. γιαούρτι 2%
- 70 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. σταφίδες
- 40 γρ. καρύδια
Για το frosting:
- 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. βανίλια
- 40 γρ. μέλι
👩🏻🍳Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά (τριμμένο καρότο, αλεύρι ολικής. baking, κανέλα) και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά (αυγά, μέλι, γιαούρτι, λάδι) και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα στερεά μέσα στα υγρά, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε 1 μακρόστενη φόρμα κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35’-40’.
*SOS: Πριν καλύψουμε με το frosting αφήνουμε να κρυώσει το κέικ πολύ καλά.
Για το frosting:
- Ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και έπειτα το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
✅Το καρότο είναι ένα λαχανικό που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, καθώς αποτελεί πηγή β-καροτίνης, φυτικών ινών, βιταμίνης Κ, καλίου και αντιοξειδωτικών. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι αρκετά υψηλή, περίπου 86-95%, και το υπόλοιπο 10% είναι υδατάνθρακες.
Tip: Η β-καροτίνη απορροφάται πολύ καλύτερα από τον οργανισμό όταν τα καρότα είναι βραστά!
📊Διατροφική Ανάλυση ανά κομμάτι:
- 193 θερμίδες
- 8,4 γρ. λιπαρών
- 27 γρ. υδατανθράκων
- 5,5 γρ. πρωτεϊνών