🛒Υλικά για 6-7 μερίδες:
👩🏻🍳Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, το καρότο και το κρεμμύδι για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Μετά προσθέτουμε την κολοκύθα στην κολοκύθα για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
4. Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό σε ένα μπολ.
5. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα.
6. Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Εάν τη θέλουμε περισσότερο αραιή προσθέτουμε επιπλέον από το ζωμό των λαχανικών.
Για το σερβίρισμα:
✅ H κολοκύθα πρωταγωνιστεί τους χειμερινούς μήνες στην αγορά, καθώς πρόκειται για ένα λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ελάχιστες θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, προσδίδει στον οργανισμό αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Α, κάλιο και σίδηρο και μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές.
Tip: Αντί για κρέμα τυρί μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα~300 γρ:
📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα~300 γρ μαζί με τα κρουτόν και το τυρί κρέμα: