Ψαροκεφτέδες φούρνου

Έχεις δοκιμάσει ποτέ ψαροκεφτέδες; Αν είσαι λάτρης του ψαριού τότε πρέπει σίγουρα να τους δοκιμάσεις, αλλά ακόμα και αν δεν είσαι είμαι σίγουρη ότι με αυτή τη συνταγή θα αλλάξεις γνώμη!
Από:
Επιστημονική ομάδα "ΕυΖην"
Δημοσιεύτηκε στις:
October 4, 2024

Έχεις δοκιμάσει ποτέ ψαροκεφτέδες; Αν είσαι λάτρης του ψαριού τότε πρέπει σίγουρα να τους δοκιμάσεις, αλλά ακόμα και αν δεν είσαι είμαι σίγουρη ότι με αυτή τη συνταγή θα αλλάξεις γνώμη!

Υλικά για 13-15 κεφτέδες:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 8-9 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι
  • 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • 100 γρ. ψωμί ολικής άλεσης

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,  το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
  5. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κυβάκια ή τον λιώνουμε στο μούλτι και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  7. Αλέθουμε το ψωμί και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  8. Πλάθουμε 13-15 κεφτέδες και τους μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. 

Τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ω-3 λιπαρά οξέα (κυρίως τα λιπαρά ψάρια), μέταλλα και βιταμίνες. Επιπλέον η περιεκτικότητα τους σε κορεσμένα λιπαρά είναι χαμηλή, κάτι που τα καθιστά ως μια ιδανική πηγή πρωτεΐνης. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον μιας μερίδας ψαριού την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Διατροφική Ανάλυση ανά ψαροκεφτέ:

  • 126 θερμίδες
  • 9,7 γρ. λιπαρών
  • 5,2 γρ. υδατανθράκων
  • 5,3 γρ. πρωτεϊνών

Καλή όρεξη!

Εβδομαδιαίο newsletter
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο σχετικά με τη διατροφή! Χρήσιμα tips, νόστιμες συνταγές και επιστημονικά νέα, όλα από την επιστημονική ομάδα του ΕυΖην.

Θέλετε να το παραδίδουμε κατευθείαν στο email σας;

Διαβάστε επίσης

Frozen yogurt με mango

Μια ακόμη συνταγή έρχεται να προστεθεί στις αγαπημένες σου επιλογές. To frozen yogurt με μάνγκο μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για πρωινό, με λίγα και απλά υλικά, ενώ φτιάχνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.
Διαβάστε το

Παγωτο μάνγκο-ανανά

Θέλεις να φτιάξεις κι εσύ το πιο λαχταριστό παγωτό ξυλάκι με μόνο 3 υλικά; Υγιεινό, ελαφρύ, δροσιστικό και πανεύκολο! Τι άλλο να ζητήσεις; Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!
Διαβάστε το

Σως γιαουρτιού

Συχνά με ρωτάνε τι σως μπορούν να επιλέξουν στα γεύματα τους, αντί για τις έτοιμες σως που κυκλοφορούν στην αγορά. Η σως που συνήθως προτείνω εγώ είναι και μια από τις αγαπημένες μου, καθώς είναι εύκολη, γρήγορη και ταιριάζει γάντι σε πολλά πιάτα. Πάμε να σου δείξω πως να τη φτιάξεις κι εσύ!
Διαβάστε το