Ψάχνεις μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για ψωμάκι για να συνοδεύεις τα γεύματά σου ή για σπιτικά σαντουιτσάκια; Σου έχω τη λύση! Πανεύκολο ψωμάκι ολικής άλεσης με ελάχιστα υλικά!
Υλικά για 4 ψωμάκια:
Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η μαγιά.
2. Ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με το χέρι.
3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και λαδώνουμε τη ζύμη και τα αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσουν.
5. Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι λίγο στη μέση και ψήνουμε στους 160 °C για μία ώρα, έχοντας προθερμάνει τον φούρνο για 3 λεπτά.
Ήξερες ότι το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με το λευκό ψωμί; Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη βελτίωση της πέψης, στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας! Επιπλέον, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2.
Διατροφική ανάλυση ανά ψωμάκι: