Υλικά για 12 κεφτέδες 50-55 γρ/τεμάχιο:
- 400 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- 2 κ.σ. δυόσμος
- 1 αυγό
- 160 γρ. βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.γ. πιπέρι
- 1⁄2 κ.γ. αλάτι
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
👩🏻🍳Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε λίγες ώρες έπειτα βράζουμε, στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα πολτοποιημένα ρεβίθια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
- Πλάθουμε σε 12 κεφτέδες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
✅Τα ρεβίθια ανήκουν στα όσπρια και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά χαμηλής βιολογικής αξίας. Ο συνδυασμός των ρεβιθιών με κάποιο δημητριακό π.χ. βρώμη ή ρύζι, οδηγεί στο σχηματισμό πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, όπως αυτή που περιέχουν τα ζωικά προϊόντα.
Tip: Μπορείς να φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα και να διατηρήσεις τους ρεβιθοκεφτέδες στην κατάψυξη σε τάπερ ή ειδικές σακούλες μέχρι και 3 μήνες.
📊Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
- 100 θερμίδες
- 3,6 γρ. λιπαρών
- 13,3 γρ. υδατανθράκων
- 4,1 γρ. πρωτεϊνών
Καλή όρεξη!