Διαβάστε όλα τα άρθρα του γραφείου μας

Εδώ θα βρείτε χρήσιμα tips, διατροφικά νέα, εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά και πολλές νόστιμες συνταγές που έχουμε δοκιμάσει και πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν!

Healthy Brownie

Ένα ακόμη υγιεινό γλυκό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι τα γνωστά σε όλους brownies, αλλά στην πιο υγιεινή εκδοχή τους. Μπορεί να αποτελέσει ιδανικό snack για τη δουλειά ή για τον καφέ σου!
Διαβάστε το

Chocolate Banana Bread Overnight Oats

Chocolate Banana Bread Overnight Oats🍌🍫 Ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά το τελευταίο διάστημα και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει και δικό σου!
Διαβάστε το

Cheesecake με berries και καρύδα

Δροσερό και υγιεινό cheesecake στο λεπτό! Μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και με μια δόση γλυκού!
Διαβάστε το

Healthy Banana Bread

Ψάχνεις μια εύκολη, υγιεινή και γλυκιά συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το γευστικότατο κέικ μπανάνας!🍌
Διαβάστε το

Παιδική Διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι πολύτιμη σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου. Ωστόσο, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής η εξασφάλιση υγιεινής, επαρκούς και ασφαλούς διατροφής είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για τη σωματική όσο και για τη νοητική ανάπτυξη του ατόμου. Μην ξεχνάμε ότι η παιδική ηλικία αποτελεί την καταλληλότερη περίοδο για τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, οι οποίες παραμένουν σταθερές σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στοιχεία πολλών ερευνών καταδεικνύουν την επικράτηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας σαν τη μάστιγα των επόμενων δεκαετιών. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των παιδιών με αυξημένο σωματικό βάρος στη χώρα μας ξεπερνά το 40%. Τα παχύσαρκα παιδιά είναι πολύ πιθανό να γίνουν και παχύσαρκοι ενήλικες με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων. Η παιδική παχυσαρκία, επίσης, αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για σοβαρά ψυχολογικά και κοινωνικά πολυάριθμα προβλήματα υγείας. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, του φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός για τη διαμόρφωση αυτών των υγιεινών διατροφικών συνηθειών, που θα τα βοηθήσει στη σωστή τους ανάπτυξη, στην καλύτερη σωματική σύσταση, στις επιδόσεις τους στα μαθήματα, στα αθλήματα, και φυσικά στον περιορισμό των μεταβολικών κινδύνων στη συνέχεια.
Διαβάστε το

Γλυκαιμικός δείκτης

Γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) (Glycemic Index, GI) ορίζεται ως η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης που δημιουργείται δύο ώρες ύστερα από την κατανάλωση τροφίμου που περιέχει 50 γραμμάρια υδατανθράκων, συγκριτικά με την αύξηση που δημιουργείται από τα τρόφιμα αναφοράς (γλυκόζη και λευκό ψωμί) που περιέχουν ίδια ποσότητα υδατανθράκων. Ακόμη, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο δείκτης που αντικατοπτρίζει το πόσο γρήγορα γίνεται η πέψη ενός τροφίμου. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η πέψη και η απορρόφηση του τροφίμου τόσο πιο υψηλό ΓΔ έχει. Όσο πιο χαμηλός είναι ο ΓΔ του τροφίμου, τόσο πιο αργά σημειώνεται αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό έχει σαν επακόλουθο το αίσθημα του κορεσμού να διαρκεί για περισσότερο χρονικό διάστημα και τη μείωση της έντονης επιθυμίας για κατανάλωση γλυκών.
Διαβάστε το

Μεταβολικό Σύνδρομο: Τι πρέπει να γνωρίζεις!

Το Μεταβολικό Σύνδρομο (ΜΣ) έχει αναδειχθεί ,σήμερα, ως ένα κλινικό πρόβλημα αλλά και ως ένας σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Το Μεταβολικό Σύνδρομο (ΜΣ) έγινε γνωστό ως ένα συνονθύλευμα παραγόντων κινδύνου, τα οποία συχνά συνυπάρχουν και προωθούν την ανάπτυξη Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2 και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν αυξημένη αρτηριακή πίεση, δυσλιπιδαιμία, αυξημένη γλυκόζη νηστείας και κεντρική παχυσαρκία. Ο επιπολασμός του αυξάνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς, παράλληλα με την αύξηση του επιπολασμού του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας. Συγκεκριμένα, κυμαίνεται από 4% έως 84% ανάλογα με τα διαγνωστικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται αλλά και από άλλες παραμέτρους όπως η ηλικία, το φύλο, ο πληθυσμός και διαφορές ανάλογα με την εθνικότητα.
Διαβάστε το